Voel je thuis bij Het Colmerhof.

blank

Willem bleumink richtte in september 2014 zijn luxe b&b Het Colmerhof op. zijn bed and breakfast beschikt over vier kamers. dat is meer dan een normale bed and breakfast. die hebben meestal één of twee kamers.

Allemaal verschillend

Alle vier de kamers van Het Colmerhof hebben een verschillende inrichting. “Ik heb hiervoor gekozen omdat niet alle mensen hetzelfde zijn. In een hotelketen zijn de kamers vaak allemaal gelijk. Ik geloof dat mensen zich hier meer thuis voelen.” Bij het boeken kunnen mensen een kamer uitzoeken. De meeste boekingen die Willem binnenkrijgt zijn via Booking.com.
Het Colmerhof heeft een keuken waar alle gasten gebruik van kunnen maken. Ook hebben ze een uitgebreid ontbijt.

Overal vandaan

In de bed and breakfast logeren natuurlijk ook veel buitenlandse mensen. Ze hebben veel gasten gehad uit veel verschillende landen. Uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Engeland. Maar ook van verder weg zoals Pakistan, India, Zuid Amerika, Nieuw Zeeland en China. Ongeveer 25% van alle gasten in Het Colmerhof zijn zakenmensen.
Er zijn ook veel mensen die meerdere keren terug komen. “Zakenmensen komen vaak terug. Hier kunnen ze, anders dan in een hotel, naar de supermarkt gaan en hun eigen maaltijd klaarmaken. Mensen die hier familie hebben, komen ook vaker terug.”

Klein Amsterdam

Als je de bed and breakfast van Willem bezoekt, raadt hij je sowieso aan om naar de binnenstad van Deventer te gaan. “Met name het oude gedeelte, de Walstraat, met zijn gezellige winkels. Verder het grote plein, De Brink. Daar is het altijd gezellig. Ik zeg wel eens Deventer is klein Amsterdam.”

Tot rust komen

Als je Willem vraagt waarom mensen naar zijn bed and breakfast moeten komen, antwoordt hij als volgt: “Wij zitten op een mooie locatie, we zijn makkelijk te bereiken, zitten vlakbij de snelweg. Er zijn gratis parkeerplaatsen. En we zitten ook wel dicht bij de binnenstad. Er is hier echter niet het lawaai wat je in de binnenstad wel hebt. Mensen kunnen hier echt tot rust komen.” Willem is trots op alles wat hier gerealiseerd is. “Ik heb alles zelf gedaan, behalve het tegelwerk in de badkamer. Mensen zeggen vaak dat ze het er hier bijzonder en mooi uit vinden zien.”

Perfectionist

Als Willem zelf op vakantie is, is Het Colmerhof gesloten. “Wij hebben een hele goede beoordeling. De tweede beste van Deventer. Als iemand anders mijn werk in de vakantieperiode zou overnemen, zouden die mensen het heel anders doen dan ik. Dan kan ik niet rustig op vakantie. Ik ben perfectionistisch. Ik wil alles zelf doen. Het is heel belangrijk dat het altijd schoon is bijvoorbeeld.”

Toekomstplannen

Willem doet dit werk nu vier jaar en heeft het gevoel dat die jaren in een paar maanden voorbij zijn gegaan. Hij is begonnen met twee kamers, maar heeft al snel een derde en een vierde kamer gerealiseerd. “Als ik dit eerder had geweten, had ik het gelijk veel groter aangepakt. In de toekomst zou ik graag een veranda willen bouwen waar de gasten ook gebruik van kunnen maken en eventueel een klein zwembad erbij. Ik zou niet meer kamers willen. Ik doe dit alleen en met die vier kamers ben ik al heel druk. Maar het is wel heel leuk om te doen.” Het leuke aan het werk vindt Willem het contact met de mensen. “Het hebben van een bed and breakfast is veel persoonlijker dan het hebben van een hotel. De mensen zijn hier geen nummer.”

Internet

“Zonder internet hadden wij nooit zoveel boekingen gehad. Op Colmschate zoekt niemand. Misschien alleen mensen die hier wonen. Dus zonder internet zou je veel minder vindbaar zijn.”

Share This
Chat openen
1
IJsselChat
Hallo,

Waarmee kan ik je helpen?

Edwin