DOMEINNAAMREGISTRATIE

Je eigen bedrijf online begint bij een goede domeinnaam. Dit geldt voor een website, maar ook voor een webshop. Maar wat is een goede domeinnaam en waar moet hij aan voldoen? Over het algemeen kunnen we zeggen dat de domeinnaam kort moet zijn. Daarnaast moet hij gemakkelijk te onthouden zijn. Wat ook een plus is, is dat hij gebaseerd is op je bedrijfsnaam. Als deze bezet is kan je misschien een variatie maken met de vestigingsplaats op de branche waarin je actief bent. Voorbeelden hiervan zijn: www.zweersdeventer.nl of autobedrijfzweers.nl.

Als u een regionaal bedrijf bent, dan is het verstandig om een .nl te nemen. Een nadeel van andere extensies, zoals .shop of .store is dat u altijd extra moeite moet doen om dit goed te communiceren.

Nederlanders zijn namelijk gewend aan .nl. Gaat u internationaal, dan is het verstandig om een .com te nemen. Veel mensen denken altijd dat een .com Amerikaans is, maar dat is niet zo, .com staat voor commercieel. De extensie voor Amerika is .us. Wij hebben een handige domeinnaamchecker op deze pagina. Hiermee kunt u de beschikbaarheid controleren.

blank

TIP! U kunt met een extentie typen, bijvoorbeeld domeinnaam.nl, dan krijgt u allen de beschikbaarheid
van de gekozen extentie. Als u deze weg laat, dan krijgt u meerdere resultaten, zoals domeinnaam.nl, domeinnaam.com enz

blank
blank
blank
blank

Domeinnaamtips in het kort

  • Korte domeinnaam is een plus
  • Kun je de domeinnaam gemakkelijk onthouden?
  • Heb je een regionaal bedrijf, kies voor .nl
  • Internationaal. Kies dan een .com domeinnaam
  • Domeinnaam bezet.
    Maak dan een combinatie van branche of plaats.
blank
blank
blank
blank
Share This
Chat openen
1
IJsselChat
Hallo,

Waarmee kan ik je helpen?

Edwin